bg.gif  БългарскиEnglishРусский
Бургас
 
Новини
ДЕН НА ПОЕЗИЯТА НА ОСТРОВ СВEТА АНАСТАСИЯ

На 17 май /сряда/ за трета поредна година ще се проведе „Часът на поета“ -  събитие в рамките на майските срещи на славянските творци в Бургас „Свято слово“. „Часът на поета“ се организира от Бургаска писателска общност и ще се проведе на остров Света Анастасия.

По повод Денят на поезията на Острова цената за двупосочен билет с кораб „Анастасия“ ще е преференциална – 7 лева на човек.

Каним всички любители и писатели да се присъединят към творческия празник. Очакваме Ви!

 

 

ПРОГРАМА 

17 май 2017 г. „Ден на поезията на остров Света Анастасия“

 

„Свято слово“

10:00 часа – Отпътуване от „Магазия 1“ с кораб „Анастасия“ 

11:00 часа – Участие на бардове и конкурс за най-атрактивно представяне на авторска творба с участието на бургаски творци и гостите на „Свято слово“ от Русия и Чехия. /Сцена на остров Света Анастасия/.

 

„Вдъхновени от Острова“

13:30 часа – Отпътуване от „Магазия 1“ с кораб „Анастасия“. 

14:00 часа – На сцената на остров Света Анастасия ще бъдат прочетени първите творби от конкурс „Вдъхновени от острова“. В него могат да участват всички гости на Острова, които са го посетили след 13.05.2017 г. Условието е да напишат в малките „Тефтерчета на твореца“, които са на разположение в Лекарната на Острова, стихотворение или кратък разказ. Творбите ще се публикуват на официалната фейсбук страница на остров Света Анастасия и ще се оценяват от жури, съставено от представители на Бургаска писателка общност и председател Павлин Димитров – Управител на остров Света Анастасия.

Наградите от конкурса „Вдъхновени от острова“ ще бъдат обявени и връчени на 15 август – празника на остров Света Анастасия, в „Часът на поета“.


Назад

Актуално

Новини

Събития