bg.gif  БългарскиEnglishРусский
Бургас
 
Новини
9 лв. ще е билетът до Остров „Св. Анастасия“ и обратно

Колкото билет за кино ще струва отиването и връщането до Остров "Света Анастасия".  9 лв. ще е цената в двете посоки на билета за кораб, с който ще се стига до най-новата туристическа атракция на Бургас. 6 лв. ще е  пътуването за учащи и пенсионери, а деца до 7 години и хора с увреждания ще се возят безплатно. Предвижда се на ден да има по 5 курса, а самата услуга да стартира от месец май.

Освен да се насладят на морската разходка и да изпитат неповторимото чувство на откъсване от брега и познатото, посетителите на Острова ще могат на място да похапнат традиционни за региона морски гозби, да разгледат обновения с най-съвременни технологични и художествени средства музей, да посетят църквата, пазеща вековна история, да опитат от здравословните продукти в лекарната, да си купят сувенир за спомен..., а защо не и да останат да пренощуват на екзотичното място.

Нощувките ще са на цени от 40 до 70 лв. на вечер на човек и включват закуска. Островът разполага с малка къща за гости, откриваща неповторима гледка към залива, както и с няколко стаи тип "манастирска килия" за желаещите да се докоснат до монашеското минало на мястото.

Цялата история на Острова, както и легендите, които витаят около него, ще бъде представена в музея, който е замислен като интерактивен и освен артефакти включва видео инсталации, 3D анимация, звуково-светлинни ефекти. Цената за посещение за възрастен ще е 6 лв., а за деца и учащи - входът ще е свободен.

Ресторантът ще работи, както на свободна консумация, така и с меню за деня, включващо закуска, обяд или вечеря, което гостите ще могат да закупят предварително или на място. Дневното меню ще включва по няколко ястия и напитки, като то ще бъде направено така, че да даде възможност на туристите за ограниченото време на престоя си да вкусят от всичко най-типично за региона и конкретно за острова. Обедното и вечерното меню ще е на цена от 20 лв. за възрастни и 10 лв. за деца до 12 г., закуската ще е на цени от 12 лв. - стандартно и 6 лв. - детско.   

Гостите на Острова ще имат възможност да закупят и комбинирани пакети, които съчетават пътуване с кораб, хапване в ресторанта, с или без включено посещение на музей. Пакетите дават отстъпка от индивидуалните цени до около 15  %.

Намаления ще има и за групи, както и към туроператори, след сключени договори. 

Цените на услугите и атракциите, които ще се предлагат на Остров "Св. Анастасия" от това лято, бяха гласувани вчера от Общински съвет - Бургас.


Назад

Актуално

Новини

Събития