bg.gif  БългарскиEnglishРусский
Бургас
Резервации
Начало | Планирай своята визита
Резервации

Остров Света Анастасия неслучайно е наричан „малкия остров“*. Разположен на площ от 9 декара, той е голям колкото един средно-голям градски площад. На острова има ресторант с 60 места, лекарна с 25 места, музей, който едновременно може да бъде разгледан от не повече от 20-30 човека, стаи за гости с общо 9 легла, магазинче за сувенири, открита сцена, наблюдателни площадки, пейки. След като дълги години Островът беше в окаяно състояние и почти недостъпен, с отварянето си през 2014 година, след пълна реставрация, интересът към него е изключително голям. Нетърпеливите да го видят са толкова много, че има дни, в които „малкият остров“ се оказва действително твърде малък за всички желаещи да го посетят. Предвид това, ако сте решили да посетите Острова, съветваме ви предварително да проверите възможностите за пътуване дотам, свободните места за избрания от вас ден и час, не на последно място – прогнозата за времето, от която зависи осъществяването на плаванията до Острова. За да се избегне разочарованието от това да дойдете на място и да няма места, ви съветваме предварително да направите резервация за вашето пътуване. Резервацията не ви задължава финансово и важи до 30 минути преди часа на тръгване на кораба.

*“На малкия остров“, игрален филм, 1958 г., реж. Рангел Вълчанов, сниман на Остров Света Анастасия

 

КАК ДА НАПРАВИТЕ РЕЗЕРВАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ ДО ОСТРОВА?

Има два начина, по които може да направите резервация за пътуване до Острова с Кораб „Анастасия“:

A) по телефон – 0882 004 124 (всеки ден от 09:00 до 17:00 ч.)

B) по е-мейл - reservations@gotoburgas.com (всеки ден от 09:00 до 17:00 ч.)

Резервации по телефон и е-мейл се приемат най-късно един ден преди планираната от вас дата за пътуване, до 17:00 часа. Изпратено съобщение във Facebook, sms или мейл, на който не сте получили потвърждение, не ви гарантират резервация! При наличие на свободни места, може да запазите място за пътуване и в деня, в който сте избрали да пътувате, като единственият начин да направите това е в “Магазия 1”, където има наш представител всеки ден от 09:00 до 17:30 часа. Веднъж направили своята резервация, е необходимо да се снабдите с РЕЗЕРВАЦИОНЕН ТАЛОН. Талона може да вземете в деня на пътуването Ви от „Магазия 1“, не по-късно от 30 минути преди часа на тръгване на кораба. В случай че не се явите дотогава, резервацията ви се анулира. Пазете резервационния си талон – той ще бъде проверен от наш представител при качването Ви на кораба.

Важно! Резервации приемаме само за корабите „Анастасия“ и "Бургус", собственост на Община Бургас.

 

 

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЙ НА ОСТРОВА

Разстоянието от Пристанище Бургас до Остров Света Анастасия е 4 морски мили (около 6,5 км).

Продължителност на пътуването: 30-40 мин. в едната посока.

Престой на Острова: 2 часа. В случай че желаете да останете повече, моля проверете възможностите за това.

В случай че имате резервация за пътуване, е необходимо да сте мястото за отплаване минимум 30 мин. преди часа на тръгване на кораба. Актуално разписание на корабите, пътуващи до остров Света Анастасия можете да видите тук: http://anastasia-island.com/plan.php?id=28

 

КАК ДА НАПРАВИТЕ РЕЗЕРВАЦИЯ ЗА НОЩУВКА?

Резервации за нощувки се приемат само по е-мейл: reservations@gotoburgas.com. Ако имате въпроси, свързани с планирането на престоя си, може да се свържете с нас и по телефон: 0882 004 124. Резервацията Ви се счита за валидна само след изпращане на е-мейл и получаване на потвърждение.

 

КАК ДА НАПРАВИТЕ РЕЗЕРВАЦИЯ ЗА СЪБИТИЕ?

Остров Света Анастасия Ви дава възможност да направите Вашите специални моменти още по-незабравими и вълнуващи. На Острова има възможност за отбелязване на различни лични поводи и събития - кръщене, венчавка, коктейл, рожден ден, моминско парти, др. Организирането на събитие на Острова задължително изисква предварителна резервация и уточняване на детайли с наш представител. Резервации за събития се приемат само по е-мейл: reservations@gotoburgas.com. Ако имате въпроси, свързани с планирането на престоя си, може да се свържете с нас и по телефон: 0882 004 124. Резервацията Ви се счита за валидна само след изпращане на е-мейл и получаване на потвърждение.

 

АНУЛИРАНЕ НА РЕЗЕРВАЦИИ

При неблагоприятни метеорологични условия и забрана за плаване или по преценка на капитана на кораба, с оглед на Вашата сигурност и безопасност, е възможно курс или курсове да бъдат отменени, въпреки резервацията Ви. Ако пътувате от друг град, съветваме ви да се обадите преди тръгване, за да получите най-актуална информация. Актуалния график на пътуванията може да следите във фейсбук страниците на Остров Света Анастасия и Кораб Анастасия.

 

КАК ДА СТИГНЕТЕ ДО “МАГАЗИЯ 1”

“Магазия 1” се намира в Зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас. До там може да стигнете с кола, с велосипед или пеша. С автомобил се преминава през бариерата на "Магазия 1", която е с пропускателен режим и за първите 15 минути е безплатен престоя, а след това заплащате по 1 лев/час.

Най-близки автобусни спирки: на ул. „Булаир“ и пред Автогара “Юг”.

Най-близка стоянка на Вело Бургас: непосредствено пред “Магазия 1”.

Най-близък паркинг: до "Старата Фрегата" и до Морска гара.

 

ЗА НАС

Туристически комплекс „Остров Света Анастасия“ и Kораб „Анастасия“ се стопанисват и управляват от Община Бургас чрез Общинско предприятие „Туризъм“.

 

Контакти на ОП “Туризъм”

 Е-мейл: info@gotoburgas.com

Туристически информационен център 1

гр. Бургас, ул."Александровска"/ул."Богориди"

Телефон: +359 56 825 772

Туристически информационен център 2

гр. Бургас, пл. “Царица Йоана” (Автогара “Юг”)

Телефон: +359 56 598 943

Адрес за официална кореспонденция с Общинско предприятие “Туризъм”: гр. Бургас, ул. “Александровска” № 26. 

Актуално